Oavsett om vi talar om lagersaldo, ekonomisystem eller kommunikation så är datacentret navet i din verksamhet och således där du behöver förändra först och snabbast.
 
Det är vad vi gör, det är vår edge.
Image by Andy Beales

RESAN

Vi har satt ihop en guide för resan från det traditionella datacentret till vår vision om det automatiserade och självbetjänande datacentret, komplett med vad du behöver göra och lära dig på vägen. 

KONCEPT

Vårt koncept för det automatiserade datacentret är vårt sätt att visa dig vilka möjlighter som finns i ett datacenter som använder sig av mjukvarudefinierade lösningar, öppen källkod och infrastruktur som kod.

 

Din dokumentation är din "Source of Truth". Det är härifrån nätverk, servrar och containrar styrs. Datacentret och dess körscheman finns definierat som kod i ett versionshanteringssystem (Git). Genom CI/CD-flöden anropas vår automationsmotor (Terraform & Ansible) som ansvarar för att utföra tester och sedan förverkliga innehållet i Netbox. Genom taggar styrs vilka applikationer som skall installeras på virtuella maskiner och containrar. Genom ACI Anywhere får du samma nätverkspolicy i ditt egna datacenter som i molnet och kan friktionsfritt flytta arbetslast där emellan.

Vill du se konceptet in action i vårt labb? Boka ett demo nedan eller ta en titt på vårt webinar om automation.

Börja labba själv? Kör loss, allt finns fritt tillgängligt i vårt GitHub-repo. Hör av dig till oss om du behöver hjälp.

Automation

Containers

Virtualisering

Compute

Nätverk

Cloud

1200px-Amazon_Web_Services_Logo.svg.png
azure_logo_794_new.png

Klickbara länkar!

Nya mikrotjänster + gamla servrar - samma plattform.

Utvecklare, systemtekniker och CTO i symbios.

Cisco ACI

Cisco Application Centric Infrastructure. Låt ditt nätverk utgå från dina applikationer och tillämpa en Zero Trust-modell som täcker både ditt fysiska, virtuella och molnbaserade datacenter. Med ACI får du ett mjukvarudefinierat nät med integrerad säkerhet, visibilitet och automation. 

Cisco Hyperflex

Hyperkonvergerad lösning som ger dig oslagbar prestanda, enkel och molnbaserad hantering och stöd för multicloud. Genom Hyperflex Application Platform kan du även köra Kubernetes utan mellanliggande hypervisors. 

Cisco UCS

Cisco UCS skiljer sig från andra serversystem. Genom att centralt styra servrarnas identitet och konfiguration samt göra dem till en integrerad del av nätverket får man enhetlighet, färre kablar och lägre kostnad.  

SmartOptics DCP-M

SmartOptics DCP-M är ett öppet och helt automatiskt system för att ansluta upp till 20st 100Gbps-våglängder på avstånd upp till 80km. ​
Till skillnad från ett vanligt DWDM-system är att du kan använda QSFP+-moduler istället för att behöva konvertera signalen via en transponder, vilket gör systemet väldigt kostadseffektivt.

Cisco IWO 

Cisco Intersight Workload Optimizer är en mjukvara som effektiviserar nyttjandet av din infrastruktur för virtuella maskiner och containrar. Produkten gör detta genom en mängd integrationer mot den underliggande infrastrukturen allt från publika moln till lokala lagringsplattformar. 

Cisco DevNet

DevNet är Cisco's avdelning för utveckling, programmering och automation. Genom utbildningar, labbar, kodutbyte, dokumentation och guider hjälper man branschen automatisera och integrera Cisco's lösningar. Här är vår Partner-sida. 

OpenStack

OpenStack är en öppen molnplattform som består av varandra oberoende moduler. Tillsammans skapar den en komplett lösning för privata och publika moln. Tack vare öppenheten finns det en uppsjö av olika integrationer och drivrutiner, vilket gör plattformen flexibel och framtidssäker. 

Kubernetes

Kubernetes är ett öppet system för att automatisera och hantera container-kluster. Det är från början utvecklat av Google, som också använder det för sina tjänster. Det har snabbt blivit standarden för att hantera container-kluster. 

OpenShift

OpenShift är RedHats paketering av Kubernetes. Utöver standardfunktionerna i Kubernetes har OpenShift funktioner som image-repo och en rad andra funktioner som underlättar för utvecklare. 

+46 (0)10 - 516 38 10

Vi utmanar oss själva, våra kunder och marknaden med nya affärsmodeller, samarbeten och lösningar. Vi strävar efter att vara bäst på vad vi gör och tror på partnerskap med andra med samma ambition för att skapa en helhet. Läs mer om oss

Följ oss på sociala medier!

Miradot AB     |     Drottninggatan 67, Stockholm     |     Org.nr 559039-9522

© 2021 Miradot AB