top of page

Restriktionerna lättar - är ditt nätverk redo?En studie visar att 98% av alla fysiska möten kommer ha minst en deltagare som ansluter från hemmet – vi hjälper dig bli förberedd.

 

Arbeta proaktivt

En fungerande och stabil uppkoppling oavsett vart man befinner sig är för många en förutsättning för att kunna bedriva sin verksamhet. Oavsett om det är klientproblematik eller nätverket som är problemet gäller det att snabbt identifiera och lösa problemen innan användaren själv uppmärksammat att det finns ett problem.


Lösning

Oavsett om du har äldre Cisco-utrustning eller står i färd med att investera i ny infrastruktur - med Cisco DNA Center erbjuds du en samlingsvy för att snabbt överskåda hur ditt Cisco-baserade nätverk mår, eventuella fel, vad du behöver agera på och AI-drivna felsökningsförslag. Istället för reaktiva arbetssätt kan du nu lösa problemen innan de drabbar användaren. Från samma system automatiserar du dina processer och integrerar med dina övriga system för t.ex autentisering.

 

Förbättra säkerheten

Det har knappast undgått någon hur ödesdiger effekten från ransomware blir. Samtidigt ansluts fler och fler enhetstyper till nätverken – telefoner, surfplattor, videosystem, sensorer, larm och belysningsstyrning. Segmentering utgör en av grundbultarna i ett säkert nätverk och utan intelligent styrning blir incidenten en tidsfråga.


Lösning

Med Ciscos avsiktsbaserade nätverksplattform SDA segmenteras nätet enkelt i olika säkerhetsgrupper och utgör därmed en viktig första barriär i händelse av ett intrång. Filtreringen sker direkt i närmsta switch eller accesspunkt och hindrar vidare spridning. Med hjälp av Miradots kompetens kan du automatisera hela flödet från Active Directory-grupp in i nätverk och brandväggar.

 

Hantera den ökade trafiken och antalet enheter

Allt fler kontor öppnar igen, vilket innebär att man dels kommer återgå till en högre belastning på kontoret sett till antalet enheter, men också att belastningen per enhet kommer att öka till en följd av att videomöten har blivit alltmer vanliga. Ett hackigt videomöte kan ibland få onödigt stora konsekvenser. Med allt fler muterade varianter av COVID-19 kan också krav uppkomma kring hur man minimerar smittospridning eller för statistik över rörelsemönster och antal personer i lokalerna.


Lösning

Med wifi och switching från Cisco Catalyst 9000-serien får du en infrastruktur som klarar den nya belastningen. Med tillägget Cisco DNA Spaces erbjuds du få statistik över hur folk rör sig i lokalerna för att kunna göra nödvändiga anpassningar av lokalerna för att minimera smittorisk.

 

Automatisera ditt arbete med Miradot

Vi är ledande vad gäller automation av IT-infrastruktur. Oavsett om du vill provisionera nya nätverk/SSID över alla kontor med ett knapptryck, föra över din switchtopologi till ditt dokumentationssystem automatiskt eller med smarta verktyg åstadkomma en bättre segmentering på ett smidigt sätt kommer vi att hjälpa dig.


Kontakta oss på sales@miradot.se eller genom formuläret längst ner här!
Källa: Dimensional Research - The rise of the hybrid workplace


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page