top of page

Core

Steg 1 - Ditt nät idag

Så här ser de flesta nätverk ut idag, med vissa variationer såklart. Det är ett beprövat sätt som man inte nödvändigtvis behöver ändra på. Vad som dock är vanligt är att distributionsnoderna är svåra att säkra upp med ström och kyla, samt att det ofta blir ett portspill i distributionsswitcharna.

WDM-Page-1.png

Distribution

Access

Stadsnätet i Växjö (Wexnet) valde Miradot WDM för hela deras nät med ca 30 000 kunder. Vill du veta hur det gick? Kolla här!

Steg 2 - WDM installeras

Genom att introducera WDM mellan core- och distributionsnoder minskar man dels fiberutnyttjandet på sträckor som ofta är hårt belagda, samtidigt som man öppnar upp för en ny typ av tjänsteleverans i sitt nät - våglängder.

WDM-Page-2.png

Vi hjälper till hela vägen. Design, utbildning, implementation och övervakning. Eftersom våglängdsutrustningen är passiv och ser ut som en ODF blir det enkelt för fiberteknikerna att förstå.

Steg 3 - Uppgradering av länkar

Många står inför en uppgradering av länkhastigheten mellan sina accesswitchar och distributionsswitchar, vilket ofta innebär ett generationsskifte av distributionsutrustningen. Genom att ha implementerat WDM placerar man nu de nya distributionsswitcharna på samma fysiska plats som coreutrustningen. På detta sätt får man ett mer effektivt portutnyttjande och mer robust nät då corenoderna brukar vara bättre säkrade.

WDM-Page-3.png

Vill du veta mer?

Tag kontakt med Anders. Han hjälper dig.

Anders Östman för webb  (1).jpg

Anders Östman

Sälj Väst/Syd

+46 (0)73 901 79 65

anders.ostman@miradot.se

Steg 4 - Eliminering av distribution

När samtliga accesswitchar har blivit uppgraderade kan man i lugn och ro ta ner sina gamla distributionsswitchar, vilket gör att distributionsnoderna nu är helt passiva. Således behövs inte längre UPS-kraft, kyla eller ens el till dessa. Det högre portutnyttjandet innebär att man behöver färre distributionsswitchar och att stabiliteten i nätet har ökat.

WDM-Page-4.png
Full Moon
Tube Lights

SMART WDM

Genom att tillämpa traditionell WDM-teknik på ett nytt sätt och mer integrerat med dina aktiva nätverksenheter kan du uppnå bättre portutnyttjande, göra ditt nät mer robust och undvika investeringar i dyr nodutrustning som UPS och kyla. 

Intresserad? Kontakta oss så kollar vi på dina förutsättningar.

Vi återkommer.

KICKSTART

SINGLE TASK

MIGRATION

PROJEKT

bottom of page